Ball i corall (öh)

Hmm. Nää, jag är inte "en av grabbarna". Har ingen snopp och inte speciellt håriga ben. To bad. Fattar vinken liksom. Därför blir det nog Thaimat för min del. Ja det blir det. Med mamma och kanske lilla Ella, fem år (som för övrigt stoppade in två ballonger innanför tröjan och lekte Natasha, hmm, tackar gud för mobilkameran!).

För dagen är jag iklädd ett klarrött/corallfärgat linne med tunna axelband som knyts, fyndade på H&M, till det; vackra, matchande naglar och rutiga gubbshorts, uppvikta, kör nog guldiga flats till, ballerinamodell, ursöta! Avslutar med seglar kofta/kavaj, Gina Tricot, oj vad glad jag blev när jag hittade den! Riktigt budjetfynd!


Valborg and I'm in love

Sommar. Solsken och en mjukglass som droppar ner på tårna, vanilj med tuttifrutti strössel. Smultron på en tunnt, sprött halmstrå och overkligt (!) mjukt gräs mellan tårna, typ "det är för bra för att vara sant". Känslan är ljuvlig och man vill aldrig att den ska försvinna, blåsa bort med den ljumna vinden, sköljas ut i havet och blandas med det salta. Jag ryser.

Spontanta nattdopp i svart vatten gör mig galen. "Du är nog den bästa tjejen på att hoppa studsmatta"...YEAH! Merci beaucoup monsieur! Nostaligtripp tiotusen, härliga tiotusen, underbara tiotusen, tiotusen som får mig att le.

Än idag.

Så, nu har jag lekt poet färdigt. Poängen med hela den här lilla, öh, "jag vet inte vad jag ska kalla det", var att jag vill ha dessa sjukt söta badshorts från RipCurl, mmm. Funderar på att lägga en order på nelly, samtidigt som jag vet att jag borde vänta till N.Y med några som helst inköp. Big dilemma.

Okej. Spets. Empire. Silke. Strapless. Utan tvekan en av de absolut finaste coctailklänningarna jag sett på väldigt, väldigt länge. Som en söt liten gräddbakelse. I'm in looooove!


Update

Förresten. Det är stort att kunna visa sig svag. Rätt så tufft faktiskt, till och med coolt. Jag tänker inte rättfärdiga mitt beteende. Sådeså. Mina vänner gillar mig som jag är (monster, söt, fettigt hår, ledsen, töntig, högljudd, muppig). They are simply the shit and a love the smell! (öh, tveksam metafor)

Imorgon ska jag vara happy happy, kramas (JA) en massa och njuta av valborg med vänner. Till och med skriva ett glatt inlägg här på bloggen, promise! På återseende.

NATTI numero två!

Fluffiga tårar och rosa känslor

Ush på mig vad jag klagar. Ush vad jag inte har gråtit på månader. Ush att mascaran rinner och håret är en total mess och ush att jag sitter där i den tomma barnvagnssektionen med mobiluren klistrad(!) mot örat "blablabla-det-är-synd-om-mig-alla-kan-gå-och-dö-blablabla-för-ingen-tycker-om-mig-blablaba-SKIT-CRAP-HELVETE". Just great. Lovley. Kul att allt bara rinner över, tio liter ilska/frustration/ångest/tvivel/dynga på en gång. På en kväll. Way to go Mathilda. Klapp på axeln för den.

Victim: Female, 17, happy and outgoing
Killer:
PMS

Nä. Seriöst, tänk om man kunde konvertera till det manliga könet.

.....Och andra sidan. En stor, hårig man skulle inte klä så bra i den här ursöta, rosafluffiga babydoll kreationen av MBMJ. Så, I guess, är väl bara att rida ut stormen som det så käckt brukar heta. Wish me luck.

Natti!

Morning(?) glory

Yesterday turned out good. Mot alla odds liksom. Underbara G förgyllde min kväll, käkade naturgodis (YUM) och tittade på Nile (bättre sent än aldrig, OKEJ!). Hur mysigt som helst. För övrigt blev det mastermind (jättekul när man spelar mot ett ÄKTA mastermind, hmmf) och slötittande på Big brother (öhh, sa någon intelligent?), måste ju erkänna att det är rätt så kul. Ja. Hmm. Det är "kul". End of story.

Nu träning. Måste skaka av mig den där irriterande känslan.

Goodbye for now!

Egoist...Javisst!

Mathilda är
Rätt så... känslig
Fantastiskt...Fascinerad av vad kärlek gör med människor
Sjukt...Beroende av närhet

Mathilda har
Några... fantastiska vänner
En...äckligt smutsig Louis Vuitton bag
Faktiskt...

Mathilda önskar
Att...hon kunde bli kär
Att den
HÄR...hängde på en sidenbeklädd galge i garderoben (fyra ord, ZAC POSEN ÄR GUD)
Sig den HÄR...väldigt, jätte, extremt monstermycket! (empire, halterneck, LJUVLIGA färger)


Morgon

Mycket lustigt. Väldigt angenämt. Skulle haft sovmorgon nu, höll ju mitt tal i måndags som bekant. Den där extra timmen på morgonen betyder MYCKET! OKEJ! Så nu hamnade jag här istället, med en Risenta och varm choco-creme (plus okänd hängandes över axeln). Damn it!

Hur som helst
Lily Donaldson är helt och hållet adorable! Här på Zac posens visning, avundsjuk? 

 

Go, go GO!

Nu ska jag träna. Har tidigare sagt att mitt goal är att se ut som Jessica  Alba beach 2006. Well, keep on dreaming. Hur som helst ska man alltid ha en målbild, sådeså! ("håll målbilden realistisk", troligt hurru!)

Onödigt vetande

Detta är andra gången denna vecka som jag ser kändispappan Hans Wiklund med sin söta lilla dotter Tyra. Gissar på att hippa skådis/rescensent/modell/programledar-familjen bor alldeles i närheten av min skola. För dagen packades lilltösen in i bilen av pappa blondie medan en minitant med barnvagn vinkade och sa "Hejdå Tyra, ha det nu så bra".

Just so you know.



Luffare



Nicole Richie goes uteliggare i papperskartong? Hur som helst så gillar jag verkligen den puderrosa lilla klänningen!

Jag vill inte bli vuxen



Sjukt skönt. Egoboost, lätt.
Muntliga nationella idag och jag klarade det galant!


"Jag vill inte vara arbetslös men ännu mindre vill jag arbeta med något jag inte vill jobba med bara för att jag måste. Måste. Ett riktigt vuxenord. Måste" - PippiPan talet à la Mathilda

Well. Andrenalinet är en riktigt härlig bieffekt, borde klassas som en himmelsk drog, pumpar genom kroppen som värsta flodvågen (med risk för att verka okänslig). Happy Happy!

In på bara skinnet

Hej och hå farbror blå.

Så var man ensam hemma. Inte ensam Mathilda. Utan ensam hemma, vilket alltså är lika med lugn och alldeles för mycket ro. Mamma är i väg på någon typ av konferensresa och lägenheten är sällsamt tyst. Vanligtvis så brukar jag lida helvetes alla plågor och kanske klättra på väggarna men nu så känns det helt okej. Tror jag ska mysa till med en
härlig inpackning (nämen titta, där är både min hydra intense mask och nutriglossinpackning!), skön ansiktsmask och en kopp grönt, varmt och välgörande te (citronsmak+honung+mycket mjölk=sant). Göra det bästa av den rätt så behagliga situationen helt enkelt.

"Låt mig för alla ej insatta introducera sjukdomen sällskapus nervosa sjukulix. Det är ett tämligen allvarligt tillstånd av plötslig längtan, rastlöshet och oerhörd saknad. En tomhet som inte går att fylla med vare sig mat (okej, choklad kan i vissa fall lindra de mest akuta symptomen) eller manisk shopping (hey, effekten är smärtsamt kortvarig). Virtuella verktyg som msn fungerar i viss mån som substitut, men det dröjer inte länge förens man önskade att personen i fråga satt bredvid en och myste. Eller låg bredvid en och myste. Eller höll om en och myste. Eller. Ja, not the end. Endless end typ" - Utdrag ur en krönika jag skrev för inte så länge sedan


Kontentan av det hela blir alltså att jag är beroende av fysisk (well, mental) närhet. Finns ett förslag på att jag kanske borde skaffa en sådan här (den blommiga längst upp till höger känns chic), men vettifan asså. Tror det är bra för mig att ha lite "alone-time", övning ger ju liksom färdighet.

Titta bara på den här persikofärgade lilla sötsaken, ljuvlig färg och härligt luftig nu inför sommartider, kanske aldrig hade funnit varann om det inte vore för mitt ändlösa slösurfande (slösurfande uppkommer allt som oftast när man inte har något bättre för sig, har någon som sitter och glor över axeln eller har tusen andra saker att ta hand om). Visserligen borde jag förbereda min presentation av Lady Chatterleys älskare som jag ska hålla imorgon, snart så. Drömmen skulle vara att stå där framme iklädd den här mumsiga marängbakelsen i lightform och siden (festklänning eller ej, kan inte hjälpas, skulle kanske funka med casual legging till för en mer vardaglig look), perfekt naturlig make och nyklippt, glansigt hår á la Misha!

Nu åter till kvällens bestyr!


Enjoy gott folk!

Okej. Nu har jag en egen blogg. Precis som alla andra. Tufft.

Jag heter Mathilda och är en ruskigt tankspridd ung dam i sina bästa år. På midsommarafton fyller jag 18, då vill jag ha (rättelse, MÅSTE ha) följande: Ett närminne, en secret lover, tre extra timmar per dygn, ett “tappardumighittarjagdig”-busskort, böjda ögonfransar, deliciously whipped body cream i fruktiga smaken bubble gum, en revisor, ett par sexigt målade läppar à la Audrey (ÄLSKAR den bilden, även fast den är svartvit kan man ana elegansen av röd perfektion), ett svenskt Sephora och en massa Risenta (SJUKT gott)

Nu måste jag kila, har x antal saker att avklara idag.
- Maila lärare
- Plocka upp sockersöta syskon på dagis
- Köpa nytt busskort
- Förhoppningsvis lägga en order på blush
- Plugga arbetsmiljö och säkerhet (det är PRECIS lika spännande som det låter)

Jag vill ha den här bedårande lilla sötskrynkliga bakelsen på reklampraktiken imorgon. Då skulle jag må bra och känna mig så där stark och sexig (<---Dsquared rockar mitt hjärta) som jag älskar. Killar kan. Åh Marc Jacobs ge mig MER.

Hur som helst. Dagens to die for blir...tadada, lilla svarta från Moschino. Rosetter, tyll, siden och lekfull skärning får iallafall mig på fall. Platt. På golvet. Gråtandes. Olycklig kärlek gör ont, strapless tulle ruffle dress kommer aldrig att bli min.  

Well, nu ska jag sussa. Måste pigga på mig lite, helt klart. Sömn är essentiellt. Natti!